Facebook Page View

Το Βιολογικό Μυκητοκτόνο Remedier σε Ακτινίδιο

Το Βιολογικό Μυκητοκτόνο Remedier © εμφανίζει σημαντική αποτελεσματικότητα έναντι σοβαρών µυκητολογικών ασθενειών (π.χ. αρμιλάρια, φυτόφθορα, τήξεις σπορείων, λοιπές σηψιρριζίες, αδρομυκώσεις).

Η AGROLOGY διανέμει αποκλειστικά στην Ελλάδα το Remedier©, ένα καινοτόμο βιολογικό μυκητοκτόνο. Αυτός ο σύμμαχος των παραγωγών παρέχει λύσεις σε προβλήματα που προκαλούνται από ένα μεγάλο εύρος εδαφογενών παθογόνων οργανισμών.

Σύνθεση και Δράση

Το Remedier© έχει μοναδική σύνθεση µε βάση φυσικά και επιλεγµένα στελέχη των µυκήτων Trichoderma asperellum και Trichoderma gamsii, που δρουν ανταγωνιστικά στους εδαφογενείς φυτοπαθογόνους µύκητες.

Συνιστάται για πρόληψη σοβαρών µυκητολογικών ασθενειών, που προκαλούνται από φυτοπαθογόνους µύκητες που παρασιτούν στις ρίζες και στο λαιµό των προστατευοµένων καλλιεργειών. Μετά την εφαρµογή του Remedier© οι ανταγωνιστικοί µύκητες αποικίζουν στο έδαφος και στη ριζόσφαιρα των φυτών ανταγωνιζόµενοι τα φυτοπαθογόνα σε θρεπτικά στοιχεία και χώρο. Επίσης προσβάλλουν τα κυτταρικά τοιχώµατα των φυτοπαθογόνων µε λυτικά ένζυµα και ανασταλτικές ενώσεις. Συνεπώς η εφαρµογή του Remedier© συνιστάται να γίνεται προληπτικά.

Εφαρμογή Μυκητοκτόνου Σκευάσματος Remedier WP σε καλλιέργεια ακτινιδιάς

Κατά την ανοιξιάτικη περίοδο, εφαρμόσαμε το Βιολογικό Μυκητοκτόνο Remedier WP σε ένα κτήμα ακτινιδιάς σε συνεργασία με το γεωπονικό κατάστημα Αγροεφόδια Άρτας – Τρομπούκης & Ράμμος. Στο κτήμα εμφανίστηκαν έντονες προσβολές εδαφογενών ασθενειών, με αποτέλεσμα:

  • την καχεκτική εμφάνιση των πρέμνων
  • τη μείωση της ανάπτυξής τους
  • ή και την ολική ξήρανσή τους με άμεσο αντίκτυπο στην τελική παραγωγή

Η εφαρμογή πραγματοποιήθηκε με κατευθυνόμενο ψεκασμό εδάφους στις γραμμές φύτευσης πρέμνων ακτινιδιάς. Το Remedier συνδυάστηκε με το σκεύασμα υψηλής περιεκτικότητας σε χουμικά και φουλβικά οξέα Dynax H με στόχο τον εμπλουτισμό του εδάφους με οργανική ουσία.

Ο παραγωγός κ. Θεόδωρος Δρίβας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η κατάσταση του κτήματος χειροτέρευε ολοένα και περισσότερο. Οι προσβολές επεκτεινόταν σταδιακά στα υγιή φυτά με αποτέλεσμα την έντονη μείωση της ανάπτυξής και της τελικής παραγωγής, ενώ υπήρξαν περιπτώσεις όπου χάθηκαν ολόκληρα φυτά».

«Αυτό που παρατήρησα στο κτήμα μου από την εφαρμογή των σκευασμάτων, ήταν η αυξημένη ανάπτυξη και η ευρωστία των φυτών. Τα φύλλα είχαν έντονο υγιές πράσινο χρώμα και καταλάβαινα ότι το φυτό κατά κάποιο τρόπο λειτουργούσε καλύτερα, πιο αποτελεσματικά. Επιπλέον, τα υπόλοιπα υγιή φυτά δεν παρουσίασαν την καχεκτική εμφάνιση η οποία όπως είπα και πριν επεκτεινόταν κάθε χρόνο».

Φάσμα Δράσης

Τo Remedier©  διαθέτει ένα ευρύ φάσμα δράσης. Έχει μορφή βρέξιμης σκόνης (WP) και μπορεί να εφαρμοστεί τόσο πριν τη φύτευση όσο και σε εγκατεστημένες φυτείες.

Σε δενδρώδεις καλλιέργειες συνιστώνται 2 εφαρμογές με με κατευθυνόμενη εφαρμογή στις γραμμές φύτευσης για τις εγκατεστημένες φυτείες

  1. Στην αρχή της άνοιξης πριν /κατά την έναρξη της νέας βλάστησης
  2. Στην αρχή φθινοπώρου πριν από την έναρξη του λήθαργου

Σε οπωροκηπευτικά συστήνεται ανάμιξη με το υπόστρωμα ή εφαρμογή στην επιφάνεια του εδάφους 5-7 ημέρες πριν τη σπορά ή τη μεταφύτευση και επανάληψη της εφαρμογής κατά τη σπορά ή μεταφύτευση.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα Εξειδικευμένα Προγράμματα Θρέψηςαπό το εξειδικευμένο προσωπικό της Agrology.

Μάθετε ποιος είναι ο υπεύθυνος γεωπόνος – πωλητής της περιοχής σας ΕΔΩ!

“Το παρόν πειραματικό πραγματοποιήθηκε κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες αγρού και δεν πρέπει να εφαρμόζεται ως πρότυπο χωρίς την καθοδήγηση Γεωπόνου ή του Τεχνικού Τμήματος της Agrology. Σε κάθε περίπτωση τα προϊόντα και προγράμματα Agrology πρέπει να εφαρμόζονται σύμφωνα με την ετικέτα ή τις οδηγίες των τεχνικών-γεωπόνων.”