Facebook Page View

Beltanol®: Το Διαχρονικά Ισχυρό Βακτηριοκτόνο & Μυκητοκτόνο Εδάφους

Hero Image

Beltanol®: Το Βακτηριοκτόνο-Μυκητοκτόνο Εδάφους

Οι ασθένειες του αγγειακού συστήματος των φυτών χαρακτηρίζονται ως καταστρεπτικές, γιατί προκαλούν πολύ σοβαρές ζημιές και δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα εργαλεία για την αντιμετώπισή τους. Η συμπτωματολογία των φυτών με προσβεβλημένο αγγειακό σύστημα, δεν διαφέρει μεταξύ των παθογόνων. Τα φυτά εμφανίζουν πολύ γρήγορα συμπτώματα έλλειψης νερού, όπως μάρανση, στη συνέχεια χλώρωση και τελικά ξήρανση. Χαρακτηριστική εικόνα των αδρομυκώσεων αποτελεί ο καστανός μεταχρωματισμός των αγγείων που φαίνεται πιο έντονα μετά από επιμήκη τομή του στελέχους.

Βακτηριακές Ασθένειες

Ανάλογου είδους συμπτώματα μπορεί να προκαλέσουν και κάποιες ασθένειες που οφείλονται σε βακτήρια. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Βακτηριακό Έλκος της Τομάτας. Aποτελεί μια σοβαρή αδροβακτηρίωση στη χώρα μας με σοβαρές ζημιές, οι οποίες ορισμένες φορές μπορεί να μεταφράζονται σε μείωση της παραγωγής έως και 70-80%.
Φυτάρια σε σπορείο συνήθως νεκρώνονται, ενώ μεγαλύτερα φυτά με προσβολή έχουν την εικόνα των αδρομυκώσεων με διαφορά ότι η αδροβακτηρίωση εμφανίζεται αρχικά ως ημιπληγία. Επίσης παρατηρείται καστανός μεταχρωματισμός σε όλο το μήκος των προσβεβλημένων βλαστών και μίσχων των φύλων. Σε προχωρημένο στάδιο εμφανίζονται μικρά έλκη στους βλαστούς, ενώ είναι δυνατό να εμφανισθούν και κηλίδες στους καρπούς.

Βακτηριακό 'Ελκος Τομάτας (Clavibacter michiganensis)
Βακτηριακό ‘Ελκος Τομάτας (Clavibacter michiganensis)
Αδρομύκωση σε αγγουριά (Fusarium oxysporum)
Αδρομύκωση σε αγγουριά (Fusarium oxysporum)

Beltanol®: Αποκλειστικός Διανομέας Agrology

Το Beltanol® , χάρη στην ισχυρή μυκητοκτόνο και βακτηριοκτόνο δράση του, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ασθένειες του εδάφους. Πρόκειται για ένα διασυστηματικό σκεύασμα, με προληπτική – θεραπευτική δράση έναντι των παθογόνων του αγγειακού και ριζικού συστήματος που προκαλούνται από διάφορα είδη μυκήτων (Fusarium spp., Rhizoctonia solani, Pythium spp., Phytophthora spp.) αλλά και βακτηρίων (π.χ. Clavibacter michiganensis), σε καλλιέργειες θερμοκηπίου.

Μοναδικά Χαρακτηριστικά

  • Διασυστηματική Δράση
  • Υψηλή αποτελεσματικότητα έναντι των παθογόνων του αγγειακού συστήματος
  • Εξαιρετικά αποτελεσματικό έναντι βακτηριακών ασθενειών
  • Ευρύ φάσμα δράσης στους εδαφογενείς μύκητες
  • Ευκολία στη χρήση

Φάσμα Δράσης

Συσκευασίες:

  • Φιάλη 400 κ.εκ.
  • Φιάλη 1 λίτρου

Τρόπος εφαρμογής: Εφαρμόζεται στο έδαφος, στις ρίζες των φυτών, μέσω του συστήματος της στάγδην άρδευσης.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για το Beltanol από το εξειδικευμένο προσωπικό της Agrology.

Μάθετε ποιος είναι ο υπεύθυνος γεωπόνος – πωλητής της περιοχής σας ΕΔΩ!