Facebook Page View

FRUITONIC VEGA, ο Βιοδιεγέρτης με 20 αμινοξέα

Το Fruitonic® Vega είναι ένα Οργανικό μίγμα με ελεύθερα (L-) 20 αμινοξέα φυτικής προέλευσης και πεπτιδίων που ενισχύει το φυτό σε οποιοδήποτε βλαστικό στάδιο.
Πρόκειται για ένα σκεύασμα Εξειδικευμένης Θρέψης σε υγρή μορφή, το οποίο παράγεται και διανέμεται αποκλειστικά από την Agrology.

Το Fruitonic® Vega παράγεται κάτω από αυστηρώς ελεγχόμενες διαδικασίες ενζυματικής υδρόλυσης, γεγονός που εξασφαλίζει στο τελικό προϊόν σταθερή και ομοιογενή σύνθεση.

Η σύνθεσή του βασίζεται:
▪ σε 20 αμινοξέα → αριστερόστροφα (-) L-αμινοξέα φυτικής προέλευσης, εκ των οποίων 11% (β/β) είναι ελεύθερα, άρα πλήρως και άμεσα αφομοιώσιμα από τα φυτά (Πίνακας 1).
▪ σε πεπτίδια με χαμηλό μοριακό βάρος, άμεσα απορροφήσιμα από τα φυτά, τα οποία μετατρέπονται σε άλλες ενώσεις, ανάλογα με τις ανάγκες τους, εξοικονομώντας νερό και ενέργεια.

Σύνθεση – 20 αμινοξέα

20 αμινοξέα→ αριστερόστροφα ελεύθερα (L-) αμινοξέα και ολιγοπεπτίδια φυτικής προέλευσης 

Εικόνα 1. Εγγυημένη Σύνθεση
Εικόνα 1. Εγγυημένη Σύνθεση
Εικόνα 2. Λίστα Αμινοξέων
Εικόνα 2. Λίστα Αμινοξέων

Αποτελεσματικότητα

 1. Ενίσχυση βλαστικής ανάπτυξης μέσω σύνθεσης ενδογενών φυτικών ορμονών (αυξίνη, γιββερελλίνη, κυτοκινίνες)
 2. Μείωση καταπονήσεων εξαιτίας βιοτικού και αβιοτικού stress (θερμικό & υδατικό stress, αλατότητα κ.α)
 3. Εξοικονόμηση ενέργειας από το φυτό
 4. Ενίσχυση φωτοσυνθετικής ικανότητας φυτού
 5. Αύξηση καρπόδεσης και συνολικής παραγωγής
 6. Βελτίωση οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του καρπού

Αξιοπιστία

 1. Σταθερή σύνθεση & άριστη διαλυτότητα στο νερό
 2. pH 3.5 – Προκαλεί όξυνση του pH στο ψεκαστικό μίγμα

Πρακτικότητα

 1. Άμεσα απορροφήσιμο και αξιοποιήσιμο από τα φυτά
 2. Κατάλληλο για όλες τις καλλιέργειες σε όλα τα βλαστικά στάδια

Φιλικό προς το Περιβάλλον

 1. Συμβατό με τη Βιολογική γεωργία
 2. Μη τοξικό σε έντομα-επικονιαστές

Τρόπος παρασκευής του ψεκαστικού υγρού

 • Γεμίστε το δοχείο του ψεκαστικού μηχανήματος μέχρι τη μέση.
 • Διαλύστε το Fruitonic Vega σε μικρή ποσότητα νερού και ρίξτε το στο ψεκαστικό δοχείο αναδεύοντας.
 • Προσθέστε το υπόλοιπο νερό συνεχίζοντας την ανάδευση.

Φάσμα Δράσης

Οι μικρές δοσολογίες είναι οι συνήθως εφαρμοζόμενες.

Οι μεγάλες δοσολογίες συστήνονται σε περιπτώσεις μεγάλου φορτίου παραγωγής ή σε συνθήκες stress (π.χ. αμέσως μετά από παγετό, χαλάζι ή ξηρασία).

Δεντροκομία

Ακτινίδιο: 4 εφαpμογέs που ξεκινούν πριν την άνθnσn μέχρι το στάδιο τηs μεγέθυνσηs του καρnού. Δόσn για διαφυλλικό ψεκασμό, 200-500 κ.εκ./100 λίτρα νερό. Δόσn για υδρολίnανσn, 300-600 κ.εκ./στρέμμα.

Ελιά, 4 εφαρμογέs που ξεκινούν nριν τnν άνθnσn μέχρι το στάδιο τns μεγέθυνσns του καρnού. Δόσn για διαφυλλικό ψεκασμό, 300 κ.εκ./100 λίτρα νερό. Δόσn για υδρολίnανσn, 300-600 κ.εκ./στρέμμα.

Εσπεριδοειδή (Ποpτοκάλια, Λεμόνια, Μανταρίνια, Γκρέιπ φρουτ), 4 εφαρμογέs που ξεκινούν πριν την άνθηση μέχρι το στάδιο τns μεγέθυνσηs του καρπού. Δόση για διαφuλλικό ψεκασμό, 250-350 κ.εκ./100 λίτρα νερό. Δόσn για υδρολίnανσn, 300-600 κ.εκ./στρέμμα.

Μηλοειδή (Μηλιά, Αχλαδιά), 4 εφαρμογέs που ξεκινούν nριν την άνθnσn μέχρι το στάδιο τns μεγέθυνσns του καρnού. Δόσn για διαφυλλικό ψεκασμό, 200-300 κ.εκ./100 λίτρα νερό. Δόση για υδρολίnανσn, 300-600 κ.εκ./στρέμμα.

Πυρηνόκαρπα (Ροδακινιά, Κερασιά, Βερικοκιά, Νεκταρινιά, Βυσσινιά): 4 εφαpμογέs που ξεκινούν πριν την άνθηση μέχρι το στάδιο τns μεγέθυνσηs του καρπού. Δόση για διαφuλλικό ψεκασμό, 200-250 κ.εκ./100 λίτρα νερό. Δόσn για υδρολίnανσn, 300-600 κ.εκ./στρέμμα.

Αμπέλι

Αμπέλι (Οινοποιήσιμο, Επιτραπέζιο, Σουλτανίνα, Σταφίδα): 4 εφαpμογέs που ξεκινούν npιv την άνθησn μέχρι το στάδιο τηs μεγέθυνσns του καpπού. Δόση για διαφuλλικό ψεκασμό: 250-300 κ.εκ./100 λίτρα νερό. Δόσn για υδρολίnανσn, 300-600 κ.εκ./στρέμμα.

Κηπευτικά

Λαχανικά θερμοκηπίου: 3 εφαρμογέs που ξεκινούν πριν την άνθηση μέχρι το στάδιο τηs μεγέθυνσns του καρπού. Δόση για διαφυλλικό ψεκασμό, 200-250 κ.εκ./100 λίτρα νερό. Δόσn για uδpολίπανσn: 300-500 κ.εκ./στρέμμα.

Υπαίθρια λαχανοκομικά και καλλωπιστικά: 3 εφαpμογέs που ξεκινούν πριν την άνθnσn μέχρι το στάδιο τns μεγέθυνσns του καρπού. Δόση για διαφυλλικό ψεκασμό, 250-300 κ.εκ./100 λίτρα νερό. Δόση για υδρολίπανση: 300-500 κ.εκ./στρέμμα.

Φυλλώδη λαχανικά, 2-3 εφαρμογέs. Δόση για διαφυλλικό ψεκασμό, 200-250 κ.εκ./100 λίτρα νερό. Δόσn για uδpολίnανση: 300-500 κ.εκ./στρέμμα.

Πατάτα: 3 εφαρμογές κατά την καλλιεργητική περίοδο, (α) 4-5 φύλλα, (β) στην κονδυλοποίηση και (γ) 15 ημέρες μετά. Δόση για διαφυλλικό ψεκασμό, 250 κ.εκ./100 λίτρα νερό. Δόσn για υδρολίnανσn, 300-500 κ.εκ./στρέμμα.

Μεγάλης Καλλιέργειας

Σιτηρά: 2 εφαρμογές κατά την καλλιεργητική περίοδο, (α) φύτρωμα και (β) τελευταίο φύλλο. Δόση για διαφυλλικό ψεκασμό, 300 κ.εκ./στρέμμα.

Βαμβάκι: 2-3 εφαρμογές κατά την καλλιεργητική περίοδο, (α) 2-6 φύλλα, (β) στα χτένια, (γ) στην αρχή της άνθισης και (δ) στο γέμισμα των καρυδιών. Δόση για διαφuλλικό ψεκασμό: 200 κ.εκ./στρέμμα. Υδρολίπανση: 350-400 κ.εκ./στρέμμα.

Μηδική-Τριφύλλι: 2 εφαρμογές κατά την καλλιεργητική περίοδο, ή μετά από κάθε κοπή. Δόση για διαφuλλικό ψεκασμό, 250-300 κ.εκ./στρέμμα.

Συνδυαστικότητα

Το προϊόν μπορεί να συνδυαστεί με τα περισσότερα οργανικά και ανόργανα λιπάσματα και φυτοπροστατευτικά προϊόντα. Ωστόσο συνιστάται να γίνεται δοκιμή συνδυαστικότητας πριν την εφαρμογή. Όταν συνδυάζεται με φυτοπροστατευτικά προϊόντα τότε η δόση εφαρμογής του Fruitonic Vega δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 200 κ.εκ./στρέμμα.

Δεν συνδυάζεται με παραφινικά λάδια. Με φυτικής προέλευσης λάδια συνιστάται να γίνεται δοκιμή συνδυαστικότητας. Δεν συνδυάζεται με χαλκούχα μυκητοκτόνα σε όλες τις καλλιέργειες, εκτός από την καλλιέργεια της ελιάς. Δεν εφαρμόζεται μαζί με χαλκούχα μυκητοκτόνα στην ελιά κατά τη διάρκεια υψηλών θερμοκρασιών.

Επικοινωνήστε με τους κατά τόπους γεωπόνους για περισσότερες πληροφορίες.

Οδηγίες Χρήσης και Εφαρμογής

Να αποθηκεύεται σε δροσερό περιβάλλον μακριά οπό παιδιά.
Προφυλάξτε το προϊόν από παρατεταμένη έκθεση σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 35°C.

 • Συστήνεται η εφαρμογή του μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης της ετικέτας.
 • Μην υπερβαίνετε τις συνιστώμενες δοσολογίες.
 • Οποιαδήποτε άλλη χρήση είναι ευθύνη του αγοραστή.
 • Το προϊόν υπάγεται στους όρους και τους κανόνες της εταιρίας. Διαθέσιμες εφόσον ζητηθούν.
 • Καθαρίστε τα ψεκαστικά μηχανήματα πριν και μετά από κάθε εφαρμογή.
Ενημερωθείτε αναλυτικά για το FRUITONIC VEGA από το εξειδικευμένο προσωπικό της Agrology.

Μάθετε ποιος είναι ο υπεύθυνος γεωπόνος – πωλητής της περιοχής σας ΕΔΩ!