Facebook Page View

Τέλος στα λεπιδόπτερα με Belthirul 1000DP!

Belthirul 1000DP – Το Βιολογικό Εντομοκτόνο

Το Belthirul 1000DP, το βιολογικό εντομοκτόνο με Βάκιλλο της Θουριγγίας, (Bacillus thuringiensis var. kurstaki) σε σκόνη της Agrology, καταπολεμά τις προνύμφες των λεπιδοπτέρων σε ευρύ φάσμα καλλιεργειών. Προορίζεται για την αντιμετώπιση προνυνφών λεπιδοπτέρων εντόμων σε λαχανικά, κηπευτικά, ανθόφυτα, καλλωπιστικά φυτά, καρποφόρα δέντρα και αμπέλι.
Είναι εγκεκριμένο τόσο για συμβατική όσο και για βιολογική γεωργία και μπορεί να εφαρμοστεί μέχρι και την ημέρα της συγκομιδής.
Πρέπει να αναφερθεί πως το Belthirul 1000DP, έχει μεγάλη χρήση στην αποθήκευση της πατάτας εκτός ψυγείων, και αποτελεί την μόνη βιολογική λύση για την αντιμετώπιση λεπιδοπτέρων σε κήπους.

Τι είναι ο Βάκιλος Θουριγγίας?

Το είδος Bacillus thurigiensis ανήκει σε μια ομάδα βακτηρίων που χρησιμοποιούνται ως παράγοντες βιολογικού ελέγχου κατά των λεπιδοπτέρων εντόμων. Ο Βάκιλος Θουριγγίας είναι ένα από τα πλέον ευρέως χρησιμοποιούμενα βιολογικά παρασιτοκτόνα. Λόγω της υψηλής εξειδίκευσής του, είναι αποτελεσματικός έναντι των λεπιδοπτέρων, ενώ έχει ελάχιστη ή καθόλου επίδραση στα είδη που δεν αποτελούν στόχους. Αδειοδοτήθηκε για να κυκλοφορήσει σαν βιολογικό εντομοκτόνο το 1960 και απο τότε έχει γίνει ένα σπουδαίο εργαλείο στα χέρια των βιοκαλλιεργητών και όχι μόνο.

Κατά τη διάρκεια της σποροποίησης του, ο Βάκιλος Θουριγγίας παράγει μια κρυσταλλική πρωτεΐνη που είναι θανατηφόρα για τις προνύμφες των λεπιδοπτέρων. Μόλις ο Βάκιλος καταναλωθεί από το έντομο, η διάλυση του κρυστάλλου επιτρέπει την απελευθέρωση τοξινών στο έντερο του εντόμου. Οι τοξίνες προκαλούν λύση των κυττάρων, που οδηγεί στη διάσπαση του εντέρου του εντόμου και τελικά στο θάνατό του.  Τα νεαρά προνυμφικά στάδια είναι πιο ευαίσθητα στο βακτήριο, ενώ οι προνύμφες μεγαλύτερου προνυμφικού σταδίου πρέπει να καταναλώσουν μεγαλύτερες ποσότητες για να καταπολεμηθούν. Η έγκαιρη και σωστή εφαρμογή του Βάκιλου Θουριγγίας  παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των προνυμφών. Μερικές ώρες μετά την κατάποση του βακτηρίου, οι προνύμφες σταματάνε την τροφική δραστηριότητα τους και τη ζημία στα φυτά.

Belthirul1000DP

Το Belthirul 1000 DP κυκλοφορεί σε συσκευασίες
200 γραμμαρίων & 1, 2 και 12 κιλών.

Τρόπος Δράσης

Το Belthirul 1000DP είναι ένα βιολογικό εντομοκτόνο για την καταπολέμηση των προνυμφών των λεπιδοπτέρων. Το σκεύασμα δρα όταν τα έντομα το καταπιούν. Μετά την κατάποση οι προνύμφες σταματούν να τρέφονται και πεθαίνουν σε μερικές ημέρες.

Εγγυημένη  σύνθεση

Bacillus thuringiensis var. kurstaki (PB-54) 1000 IU/mg ή 0,2% β/β,
Βοηθητικές ουσίες: μέχρι 100%

Πλεονεκτήματα

  • Αποτελεσματική καταπολέμηση των προνυμφών των λεπιδόπτερων
  • Φιλική λύση προς το περιβάλλον
  • Ευρύ φάσμα δράσης
  • Εγκεκριμένο για βιολογική γεωργία

Φάσμα Δράσης

ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣΣΤΟΧΟΙΔΟΣΕΙΣ    ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ    ΧΡΟΝΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 
ΑΚΡΟΔΡΥΑ
Αµυγδαλιά
Υπονοµευτές (Hyponomeuta malinellus, H. padellus)
Φυλλοδέτες (Archips rosanus, A. podanus) Φυλλοφάγες προνύµφες
1,8 – 2,2 κιλά ανά στρέµµαΜόλις εµφανισθούν τα έντοµα
ΜΗΛΟΕΙΔΗ
(Μηλιά, αχλαδιά)
Ανάρσια (Anarsia lineatella) Υπονοµευτές (Hyponomeuta malinellus, H. padellus)
Φυλλοδέτες (Archips rosanus, A. podanus) Φυλλοφάγες προνύµφες
1,8 – 2,2 κιλά ανά στρέµµαΜόλις εµφανισθούν τα έντοµα
ΠΥΡΗΝΟΚΑΡΠΑ (βερικοκιά, κερασιά, ροδακινιά, δαµασκηνιά)Ανάρσια (Anarsia lineatella) Υπονοµευτές (Hyponomeuta malinellus, H. padellus) Φυλλοδέτες (Archips rosanus, A. podanus) Φυλλοφάγες προνύµφες1,8 – 2,2 κιλά ανά στρέµµαΜόλις εµφανισθούν τα έντοµα
ΑΜΠΕΛΙΕυδεµίδα (Lobesia botrana) Κογχυλίδα (Clycia ambiquella)
Προνύµφες φυλλώµατος
1,8 – 3 κιλά ανά στρέµµαΜόλις εµφανισθούν τα έντοµα
ΛΑΧΑΝΙΚΑ
(Καρότο, κρεµµύδι, τοµάτα, πιπεριά, µελιτζάνα, αγγούρι, κολοκύθι, πεπόνι, καρπούζι, κουνουπίδι, λάχανο, µαρούλι, σπανάκι, µαϊντανός, σέλινο)
Πιερίδα (Pieris brassicae) Σκόρος των κραµβοειδών, Προνύµφες φυλλώµατος (Mamestra spp, Plutella spp.) Πράσινο σκουλήκι (Heliothis armigera)2,3 – 2,8 κιλά ανά στρέµµαMόλις εµφανισθούν τα έντοµα
ΒΑΜΒΑΚΙΠράσινο σκουλήκι
(Heliothis armigera)
Ρόδινο σκουλήκι (Pectinophora gossypiella)
1,5 – 2,5 κιλά ανά στρέµµαΜόλις εµφανισθούν τα έντοµα
ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΠυραλίδα (Ostrinia nubilalis)
Πράσινο σκουλήκι (Heliothis armigera)
Σεζάµια (Sesamia nonagroides, S. cretica)
2,0 – 2,5 κιλά ανά στρέµµαΜόλις εµφανισθούν τα έντοµα
ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑΦυλλοφάγες και ανθοφάγες προνύµφες1,7 – 2,8 κιλά ανά στρέµµαΜόλις εµφανισθούν τα έντοµα
Απεντόµωση αποθηκώνΕφέστια (Ephestia elutella)6 – 10 γραµ./τ.µΓίνεται καλό σκόνισµα των δαπέδων των κενών αποθηκών, πριν από την τοποθέτηση των προϊόντων
Κόνδυλοι πατάταςΦθοριµαία (Pthorimaea operculella)3 κιλά ανά τόνο πατάταςΚαλό σκόνισµα των πατατοσωρών κατά στρώµατα και επανά- ληψη κάθε 15-20 ηµέρες

Οδηγίες Εφαρμογής 

Προορίζεται μόνο για επαγγελματίες χρήστες.

Τρόπος εφαρμογής:

  • Η εφαρμογή πρέπει να γίνεται έτσι ώστε να εξασφαλίζεται πλήρης κάλυψη των φυτικών επιφανειών.
  • Στα αποθηκευμένα προϊόντα η εφαρμογή γίνεται με καλό σκόνισμα των επιφανειών της αποθήκης πριν την αποθήκευση των προϊόντων.
  • Στις αποθηκευμένες πατάτες διενεργούμε καλό σκόνισμα των πατατοσωρών κατά στρώματα.

Παρατήρηση: Η δοσολογία κυµαίνεται ανάλογα µε το στάδιο ανάπτυξης του φυτού ώστε να επιτυγχάνεται η κατά το δυνατόν καλύτερη κάλυψη.

Φυτοτοξικότητα: Δεν είναι φυτοτοξικό στις καλλιέργειες που αναφέρονται στο φάσμα δράσης και για τις συνιστώμενες δόσεις εφαρμογής.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για το Belthirul 1000DP από το εξειδικευμένο προσωπικό της Agrology.

Μάθετε ποιος είναι ο υπεύθυνος γεωπόνος – πωλητής της περιοχής σας ΕΔΩ!